2009 m. kovo 28 d., šeštadienis

Ketvirtadienis - Penktadienis

Ketvirtadieni įsitikinau, kodėl didžiausią pasitikėjimą turintys treidai duoda didžiausius minusus. Nes tiesiog nematai akivaizdžių dalykų, kainai krentant ieškai tik long pozicijų, o kainai kylant -short. Kas ne visada gerai. Štai čia mano live patirtis su real pinigais, per dvi dienas -35% vien per pasitikejima savimi. O savaitė prasidėjo gerai... :)


GBP/USD nė nežinau kodėl ten longinau, turbūt ieškojau pozicijos longui.


EUR/USD false break outas, tikejausi kils toliau, na nekilo... :) o ir SL nebuvo
Mėlynas kvadratas - savaitinis fibs lygis, jau dvi savaites prie jo knisamės. Dabar perėjom prie sekančio, atrodo kitą savaitę žaisime ties jais, arba iki šio gryšim arba esančiu dar žemiau.


EUR/USD jau penktadienis, shortinau virsuj, bet po ketvirtadienio fejerverku baime šiokia tokia buvo, tai SL labai arti pasidėjau - išjunge. Veliau long pozicija ėmiau, kai GU atsimuse į tvirtą dugną, galvojau čia gražiai sukoreliuos ir EU atšoks. Atšoko, ~20 pipsų ir nukrito -80, juokingiausia, kad nė nepažiūrėjau, kad turiu atidarytą poziciją, kuri pasirodo buvo be SL. Vėliau ten paskalpavau žemiau į apačią, pora pipsų atidirbau.USD/CHF kainai davažiavus nakties high, primečiau, kad kris truputį ir vėl kils. Pirma paėmiau short, porą pipsų pasiemiau, kai pradėjo EU ir GU krist, su koreliacija primečiau, kad CHF laikas irgi atėjo, longą paėmiau, uždariau prie kanalo high, o gaila. Kaina dar 100 pipsų judėjo. Baimės dar iš po ketvirtadienio nebuvo dar dingusios :)

Šį sekmadienį pravesiu webinarą apie S/R lygius, bei fibsus. Nemokamai, jei norit prisijungt, parašykit komentarą ar i mailą, nurodysiu kaip prisijungt.

2009 m. kovo 25 d., trečiadienis

Treciadienis

EUR/USD paemiau apacioj, del ryskaus supporto. Ant naujienu buvo dar uzsipirkt, bet nebenorejau rizikuot. Issipardavinejau chaotiskai, kur papuole. Dabar pardavimus vykdysiu su limitais. Siandiena visiskai atidirbau pirmadienio praradima ir siek tiek uzkeliau.

Dar EUR/JPY longinau, uzdariau pliuse, naujienu suoliai iskirto sl. Tiketinas judejimas iki 147, dieniniam grafike break outas is range su pullbacku. Ryt ziuresiu gero iejimo, naktim kaip jau minejau nepasitikiu, del false break outu i priesingas puses stopams pagauti ar priesingoms pozicijoms atsidaryti. Geriau brangiau, nei pigiau su didesne rizika. Vis del to limita buy uzdedu 132.10

Siandiena dalyvavau webinare. Kalbejo apie psihologija. Jei sunku pernesti nuostolingus treidus, ar nori analizuoti, bei geriau suvokti savo veiksmus. Patarimas buvo, uzvesti prekybos dienorasti, kai nupirkai, aprasyk savo psihologine busena. Ir analizuok. Idomus faktas, kad tam treideriui kai jis jausdavosi labiausiai neuztikrintas del treido, buvo didziausi pelnai, o kai turejo dideli pasitikejima, kad viskas vyks kaip jis numate, jam nepavykdavo. Is tu dienorasciu jis sudare tris klausimus, kuriais nuima psihologine itampa, bei padeda rasti gera iejima:

-Kur yra dabar kaina?
-Ka ji daro?
-Kaip as galiu prisijingti?

As savo dar dadejau, kai surandu gera s/r paklausiu saves:

-Kur dar geresnis s/r, kuriame galeciau sudalyvauti judejime?

Jei jo nera, viskas gerai, jei yra, tada stebiu mazuose tf kaip reaguoja su mano numatytu s/r, jei netaip, kaip tikejausi - einu prie geresnio s/r.

2009 m. kovo 24 d., antradienis

Antradienis


Siandiena daug laiko prie ekrano neturejau, o ir galimybiu ne per daugiausiai maciau. Paemiau siuos:
GBP/USD pirmas iejimas darytas spontaniskai, pamacius kaina siek tiek virs resistance, nutariau geroje vietoje pashortont. Antras su limit orderiu, jau pagal min grafiko buvusios virsunes resistance. Pelna pradejau imt pusiaukeleje ir visiskai uzdariau, azijos sesija nepasitikiu :D

EUR/USD viena skalpa padariau, tikejausi kainos riedejimo zemyn toliau, bet suveikus supportui, parsidaviau. Iejimas su limit orderiu, supportas ant 30s grafiko matesi aiskiai.

Vakaryksciai treidai

Vakarykcsciai treidai vakar gavo SL (EUR/USD; USD/CHF), neteisingai pasirinktas iejimas. USD/JPY pasieke savo TP.

Reikes atidziau stebeti judejimus, bei atsakingiau parinkti s/r. Taipogi pasikoregavau su iejimu. Nebegaudysiu dugnu ar virsuniu, kai yra daug s/r, lauksiu pirmo pullbaco pullbacke iki artimiausio s/r.

2009 m. kovo 23 d., pirmadienis

Pirmadienis


USD/CHF Buvau pasizymejes 1.1214 s/r kaip galimybe ieiti, kainai daejus, palaukiau pirmo gryzimo prie artimiausio s/r mazajame grafike, sulaukes nupirkau. TP 1.1353 ir 1.1403

EUR/USD Nupirkta is 3cio sykio, reikes kita syki koreliacijas poru suziureti, nes del to ir apsigavau. Ty kitos poros nedaejo iki savo s/r, o eur/usd jau buvo pasiekusi, vadinas e/u geriausiu atveju stoves vietoje, blogiausiu kils iki kito resistance, kol kitos koreliuojancios poros pasieks savo s/r. Kol kas treidas atidarytas, -20pipsu. Apskritimai rodo kanalo sienas, kaip jos buvo gerbiamos. TP - 1.3554 - 1.3513 - 1.3417 SL - virs auksciausio tasko korekcinej bangoj.


USD/JPY longas. Pirkta, del s/r, tik laukiau patvirtinimo kitose porose, bei mazame tf korekcines bangos iki supporto. TP - 97.60