2009 m. kovo 20 d., penktadienis

Penktadienis

Priešingai, nei preitas penktadienis, šis buvo įspūdingas, su daug judėjimo. Savaitė pliuse +6% 161 pipsas. Mėnesis pipsais pliuse, bet dėl sandorių dydžių skirtumų, bei dalinių nusiiminėjimų prekybos metu mėnesio balansas -1% +2pipsai . Kita savaite minimalus planuojamas pelnas +10% bei didinsiu sverto dydi.
EUR/USD Matome, kaip kaina gerbia kanala, taip pat suformavo antraji. Rodyklės rodo mano įėjimus, kryžiukai išėjimus. Pirmas kryžiukas, pelno paėmimas iš vakar sandorių, ivykdytas naktį. Dalį ryte paemiau, rankiniu būdu, nepažymejau. Pagrindinio judesio zemyn iejimas buvo nustatytas su koreliacija tarp kitu poru, bei dviguba virsune trisdesimties sekundžių grafike. Viski kiti, s/r lygiai.
Pirmadienį norėčiau matyti judesį į apačią, su šuoliu atgal iki siandienos pasipriešinimo arba kanalo zemutines linijos.

USD/JPY pirmuosiuose kryžiukuose išėjau iš vakarykščių sandorių. Kanalo sienos buvo pratestuotos ir atsispirta į viršų. Įejimo priežastis buvo s/r lygis. Tiesa, įėjau su mažu sandorio dydžiu, nes stambesnis pavedimas, buves zemesniame s/r lygyje liko nepaliestas.
Tikiuosi judesio į viršų su s/r tikrinimais.

USD/CHF Įėjau dėl s/r, viršutinis įėjimas buvo padarytas kvailai, dėl pullbacko, tikintis didesnio kainos judejimo, bet sekantis pasipriesinimo lygis buvo arciau, jo ir nepastebejau. Atsoko kaina iki supporto kaireje, raudona liinija. Ten dar paemiau. Kainai vel apsisukus pardaviau tik pries iejima visus suandorius. Virsutinis buvo uzdarytas plius penki ar panasiai pipsu, nenorejau rizikuot su tokiu ausktu iejimu. Liuksas, kur parodytas, geras iejimo taskas, kuri buciau paemes, jei buciau stebejes grafika.

Stebejau ir USD/CAD, bet pagrindine pozicija nebuvo paliesta, labai saugu ir zema iejimo taska buvau pasirinkes. Kaina pasirinko aukstesni s/r.
Priminimas ateiciai: jei nuo s/r atsispirta viena syki ir antra syki bandant, atsoka - iseik is pozicijos, lauk naujų s/r tikrinimų jau kitoje pusėje.

2009 m. kovo 19 d., ketvirtadienis

Ketvirtadienis

Siandiena sekiau TKT bloga. Iejimai ant UJ daryti dalinai su jo informacija.

EUR/USD 5min grafikas. Bandziau shortint 1,3637, stopus pasigavau. Veliau kai buvo sudaryta virsune, pamacciau, kad ant 30s grafiko - dviguba virsune, kas reiskia galima apsivertima, kainai jau gerai pajudejus zemyn (40pip), uzdejau limita shortui 1.3714, prie buvusio resistance. Kaina dar pakilo, sl buvo virs auksciausio tasko ~35pip. Kainai pajudejus jau pries mane, parsidaviau ~+20 pip, sl i break even. Kainai jau gerai pajudejus, atpirkau parduota dali, bei dasipirkau virsunese, bei resistance (@662). SL dabar uzdejau ~690. TP kiekvienai pozicijai skirtingi, lygus s/r lygiams pakeliui zemyn.

USD/JPY longai. Pirmas rizikingas pirkimas buvo 94.83, salia vidurines linijos. Kaina nuciuoze graziai zemyn. Zaide su zemutine kanalo linija, ten dariau kokius 5 nesekmingus skalpus. Kol galu gale kainai jau pajudejus i virsu, uzdejau limit orderi ant 93.70, SL buvo zemiau zemutines kainos. Uzkilus +40, atsoko, SL i break even perkeliau. Dasipirkau longui 94.27 prie supporto. Dabar abi pozicijos atidarytos, TP pagal 1-2-3 grafiko paterno fibsu extension lygius 161% ir 261%. Kol kas kaina stovi vietoje, visi miega, stopai ant virsutinio treido break even.

Kol abu treidai atidaryti dar neuzdirbau ant UJ minuso, kuri pasidariau. Priminimas ateiciai, patikrink faktus pries eidamas i treida.

2009 m. kovo 18 d., trečiadienis

Treciadienis USD/CHF


USD/CHF short @1.1774, priezastis - break outas. Paimta per anksti, tik pajudejus ir kirtus preita low, nelaukiau pull backo, galvojau, kad kris neatsigrezdamas, bet buvo kaip ir turejo buti, pullback'as iki 50% fibsu @1.1794, ten ir reikejo ieiti shortui. Pirma dali profito nuemiau prie 50% fibsu nuo didziojo judesio i virsu. Atsokus, bandziau vel ta pacia dali parduoti, su mazu sl, iskirto, vos nepaliete pagrindines pozicijos ir nuriedejo zemyn iki buvusio S/R, bei 61% fibsu 1.1675, ten, truputi auksciau buvo mano TP, uzdariau likusia pozicija.
Ziuresiu longui ~1.1606 - 1.1545.

2009 m. kovo 17 d., antradienis

Antradienis GAP'ai

Siandiena skalpavau, nieko rimto. Uztat patyrinejau Gap'us:


Cia pavtzdys is EUR/JPY Penktadieni kaina krenta, atsidarius sekmadieni su gapu. Dazniausiai gapo virsune, kai gapas yra i virsu, buna supportu, todel galima drasiai deti buy pavedima skalpui bent jau 30pipsu tp, sitame pvz buvo +100pipsu, reik paziuret istorinius duomenis kiekvienai porai skirtingi TP. Drasiai galima deti limit orderi tokiais atvejais.
Veliau, gapo padaryt virsune tampa resistance, geras iejimas skalpui. Bei siame pvz buvo geras resistance po gapo padaryta virsune.


Kitas pvz buvo ant NZD/USD Cia parodytas "naujoku" gapas, kai kaina eina penktadieni i apacia ir pardavejai galvoja, kad kaina ir toliau kris pardavineja. Is tiesu, rimti treideriai iesko vietu ieiti i neproporcingai kritusia pora. Apacia galima atrasti, paziurejus i kaire (grafike nera) ir suradus spikus i apacia, kazkur ten ir reiketu pirkti. Velgi, gapo virsune yra geras resistance. Grafike apacia suveike kaip supportas short treide. Penktadienio gapo sukelejo virsune taip pat suveike kaip resistance.



Profesionalus Gapas buna tada, kai kainai kylant penktadieni, sekmadieni gaunas gapas zemiau ir atvirksciai kainai krentant. Siaip is mano asmenines pozicijos nera labai didelio skirtumo kur kaina atsidaro, uzsidaro, koks cia gapas. As ziuriu, kad kaina pasiektu penktadienio uzdaryma ir ieinu priesninga kryptimi is ten su maza rizika. Skalpui.

Pagal tikraja teorija, reiketu ziureti "naujoku" gape kainos palietimo kokio tai S/R ir atitinkamai eiti priesingai, nes kaina buvo uzkelta vien paciu penktadienio kilimu.
"profesionaliam" gape reiketu palaukt, kol kaina ateis iki penktadienio uzdarymo kainos ir nuo ten treidinti. Tiketina, kad kaina seks i ta puse, kur ir gapas buvo atidarytas.






2009 m. kovo 16 d., pirmadienis

Pirmadienis

Siandiena buvau uzimtas, tai tik ant vakaro pora skalpu padariau ant EU:


Pirmas sandoris buvo atliktas, del netvirto lygio, tikejausi break outo is jo, 5min grafike veike kaip s/r @15:55, bei @16:25 ir @17:10 GMT, nusprendziau, kad daugiau nebelaikys, tp buvo parinktas originaliai, kaip doji zvakes virsune, bet pakeiciau i preita support @14:30 zvakeje.
Antras sandoris, buvo atliktas, kai kaina atsimuse i geltona linija, padaryta buvusiu virsuniu, tp pasirinktas senas supportas +pora pipsu, del atsargos. Veliau kaina nuejo, lygiai iki ten.
Paprasta :)